Vaccinarea porumbeilor

Astăzi vom discuta despre vaccinarea porumbeilor!

De ce este important ca accest proces să aibă loc obligatoriu în fiecare iarnă?

De ce este important să planificăm datele vaccinarilor?

Cum pregătim această etapă foarte importantă și ce putem folosi?

Cele două vaccinuri despre care vom discuta astăzi, sunt vaccinurile pentru salmoneloză si vaccinurile pentru paramixoviroză!

Vaccinul pentru salmoneloză

Vaccinul pentru salmoneloză conferă o imunitate foarte importantă impotriva acestei boli. Salmonela este o boală care, odată apărută in efectivul de porumbei, este greu de stopat. Ce nu stiu mulți columbofili este că un porumbel care a făcut odată salmoneloză, chiar dacă este tratat și clinic nu mai prezintă simptome, el va ramâne purtător. Ce înseamnă asta? Gandiți-vă că cei mai buni reproducători sunt purtători, iar singura șansă pentru eradicarea totală a bolii din efectiv, este înlăturarea acestora din crescătorie, ceea ce nu cred că este de dorit. Un alt aspect este cel competițional!

Vaccinul pentru paramixoviroză

Vaccinul pentru paramixoviroză are poate cea mai mare importanță pentru o crescătorie “curată”! Un efectiv indemn de paramixoviroză, va conferi în primul rând porumbei sănătoși, viitori pui care pleacă la drum din părinți imunizați si cel mai important, va oferi șansa crescătorului să obțină rezultatele dorite în campionat.

Paramixoviroza este o boală letală, ce nu iartă! Crescătorii care s-au confruntat cu acest virus, stiu cât de mult au de suferit pe termen lung! Rata de morbiditate și mortalitate este de-a dreptul de speriat. Efective întregi pot să fie pierdute, iar faptul ca este un virus deosebit de contagios, îl face cu adevărat de speriat! Pentru a avea un sezon cu satisfacții, trebuie să imunizăm porumbeii până la data în care îi vom da la pereche.

Schemă Vaccinare

Tocmai din acest motiv, vă ofer o schemă complexă, care vă garantează sănătate și un start bun pentru sezonul competițional.

  1. Deparazitare internă (faceți rapel dacă produsul pe care il folosiți o cere)
  2. Administrați vitamine cu aminoacizi in apa de baut și pe mancare Sedochol cu probiotice 5-7 zile. Produsele impotriva viermilor sunt foarte puternice și organismul trebuie ajutat să se refacă. Sedocholul ajuta ficatul să se regenereze, probioticele ajuta să se refacă mucoasa intestinală, dacă a fost afectată de viermi, iar vitaminile ajută la intărirea imunității.
  3. Tratament impotriva salmonelozei 7-10 zile.
  4. In a 10-a zi de tratament, VACCINAȚI IMPOTRIVA SALMONELOZEI
  5. Administrați vitamine cu aminoacizi in apa de baut și pe mancare Sedochol cu probiotice 5-7 zile.
  6. La 4 săptămâni DUPĂ vaccinul de Salmonelă, faceți un tratament cu spectru larg, care sa cuprinda TRICOMONOZA, COCCIDIOZA, MICOPLASMOZA timp de 5-7 zile.
  7. In ultima zi de tratament, vaccinați impotriva PARAMIXOVIROZEI.
  8. Administrați vitamine cu aminoacizi in apa de baut și pe mancare Sedochol cu probiotic 5-7 zile.
  9. Faceți o pauză de minim 21 de zile de la data vaccinarii impotriva Paramixovirozei si apoi puteți da porumbeii la pereche!

Mult succes!

Cu stimă, dr. Andron Mihail-Sebastian, Neamț, sursa ProdusePorumbei.ro